Men ärligt - hur fungerar SEO Helsingborg egentligen?

Jag tycker det är bra att du frågar det.
SEO Helsingborg (eller sökmotoroptimering Helsingborg, sökoptimering Helsingborg) har flertalet olika beståndsdelar och angreppssätt. Allt handlar om vad ni vill uppnå med just er hemsida. Så dem första sakerna man måste förstå när man pratar om att synas på Google så är det själva syftet, målen och anledningarna till att man har hemsidan.
Det kan t ex handla om att ni vill öka och bredda er synlighet till att nå specifika områden i Sverige. I det fallet så handlar det om att fokusera på något som man kallar för lokal seo Helsingborg. Som namnet antyder så handlar det alltså om att optimera sin hemsida för bästa möjliga synlighet på den lokala orten eller den lokala geografin.


SEO är långsiktigt och en del av din strategiska marknadsföring online

Det är faktiskt så att det tar tid att se och skörda eventuella frukter av ert seo-arbete. Det är ingenting som sker över några få dagar utan det är mycket mer komplicerat, tidskrävande och kunskapsintensivt än så.
Det börjar vanligen med att man gör en analys av ert nuvarande läge och ställer det mot ert önskade läge. Alltså - vart står vi idag och vart vill vi vara imorgon?.
När man har identifierat det så ser man också vart man måste börja någonstans. Min erfarenhet säger mig att man i stort sett alltid landar i befintlig seo på sidan, det man kallar för onpage seo. Det är enkelt förklarat det som du faktiskt ser finns på sidan. Här kan du läsa mer om onpage seo och andra termer.


Jag har kommit i kontakt med företag som har velat få hjälp med sin SEO Helsingborg då dem inte känt att dem fått tillräckligt med resultat på sina investerade kronor. Jag minns ett case där man från utförarens sida hade påstått att man gjort både det ena och det andra gällande seo på aktuell sida. Efter bara några minuter hade jag en lista med inte mindre än 10(!) ganska kritiska punkter som behövde åtgärdas. Det som man från leverantörens sida hade gjort vid närmare efterforskning var att man flyttade runt en "knapp" på sidan och gjorde så kallade A/B - tester på det. Det är viktigt och värt mycket för dem flesta kunderna men inte som i det här fallet ca 150,000 kronor på helåret.
Därför måste ni ha en långsiktig strategisk plan för er seo, sökmotoroptimering Helsingborg. Utan en plan för hur ni ska lyfta er online närvaro och er synlighet på google så kommer ni riskera att tappa kunder och i slutändan viktiga affärer.


SEO Helsingborg och andra lokala platser

Så det här med seo anpassat för lokala platser och orter - hur fungerar det? Man kallar det för lokal SEO och är ett begrepp för hur man arbetar med att synas bättre på lokala platser som t ex Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Halmstad eller Malmö.
Det är skillnad på att jobba med sökmotoroptimering för lokala orter eller om man jobbar med seo för hela Sverige. Det är som du förstår tuffare att synas på nationell nivå bland annat för att konkurrensen är mycket större men även för att sökbeteenden kan skilja sig ganska mycket åt. I Stockholm söker man på ett visst sätt medan man i t ex Helsingborg söker på ett annat sätt.


Lokal SEO för Helsingborg

Lokala företag har många gånger en liten fördel med synligheten på Google i sitt område jämfört med företag som vill synas över hela Sverige. Driver du en bilverkstad i Helsingborg och arbetar t ex med att utföra ac-service på bilar så vill du säkert synas när personer i Helsingborg söker efter "ac service". Här gäller det att då synas för personer i Helsingborg och inte för personer i låt säga Kalmar.


Men hur gör man lokal SEO för t ex Helsingborg då?

När man jobbar med lokal seo Helsingborg så ska man jobba aktivt och strukturerat med sitt innehåll. Det handlar om att skriva texter som är genomtänkta, utarbetade och framtagna för att läsaren ska kunna ta till sig texten på ett enkelt sätt. Det handlar också om att skriva texter på ett tekniskt sätt som gör det enklare för t ex Google att förstår texten och dess innehåll bättre.
Man ska utforma sin onpage seo på så sätt att Google och andra sökmotorer förstår direkt att sidan handlar om det här på den här platsen. Men det är bara en sak. En annan viktigt sak för er som har lokala företag på orter som Helsingborg att tänka på är att använda Google My Business.


Google My Business - ett måste för lokal seo

Google My Business är verktyget som ger dig fördelar mot dina konkurrenter. I sökresultaten ser du dem som en lista över lokala företag kopplat till den sökfrasen som man har sökt på. Denna lista ser du vanligtvis i toppen alldeles innan dem vanliga (organiska) sökresultaten.
Här visar jag ett exempel på två olika - den till vänster är en lista med företag kopplat till sökningen "bilverkstad" och den till höger är en lista med företag som är kopplade till en sökning på "sökmotoroptimering".


Lokal SEO Helsingborg för företag med verksamhet i området runt Helsingborg. Jag ger er tips på hur ni kan göra seo för att synas lokalt i t ex Helsingborg.
Vill du få hjälp med din lokala SEO? Jag hjälper er att synas lokalt på Google i t ex Helsingborg.

I resultaten ser du dem företag som kan hjälpa dig med det som du sökt på och som har en lokal närvaro i området. Mycket effektivt och är jätteviktigt för er som har lokala verksamheter.
Lokal SEO fungerar för alla platser i Sverige (och resten av världen) så det spelar ingen roll var du finns någonstans.
Behöver ni hjälp med att synas lokalt på Google? - Jag hjälper er med lokal SEO Helsingborg.

Komma i kontakt?

Ring mig och prata seo

Slå en signal om du vill veta mer om seo, ta en fika eller kanske anlita mig som extern konsult


Ring mig på: 0739-65 12 00

Skicka ett mail

Vill du att jag kontaktar dig istället?
Skicka ett mail då så svarar jag.


Maila mig på: magnus@seoborås.se