HTML är tillsammans med bland annat CSS och JavaScript komponenter som är viktiga att hålla koll på. Gör du dessa rätt och på ett korrekt sätt så kommer din sida bli mycket bättre för både besökaren och för sökmotorerna. HTMl och CSS används till att skapa bland annat hemsidor på nätet. Att förstå och verkligen kunna både HTML och CSS är som jag ser det krav för att kunna arbeta med SEO - kolla med din seo-konsult om dem har koll på det. Har dem det så kan du känna dig lite tryggare med deras kompetens.


HTML består av ett flertal termer och det är viktigt att kunna och förstå dessa för att också förstå SEO på ett korrekt sätt. Jag går igenom några av dessa och jag börjar med att ge er ett exempel på en bit HTML-kod:


Vad är HTML? Lär dig vad HTML är för något och vad det används till

Taggar - är det som omger själva elementen i en kod. Dessa har ett startmärke och ett slutmärke. Tittar vi på mitt exempel ovan så är det då alltså < div> < / div>, < img>, < h3>, < / h3>, < p>, , < a>, < / a>.
Element - är det som alltså är inom taggarna. I mitt exempel så är det bland annat ett bild-element (img), ett rubrik-element (h3), ett par stycke-element (p).
Alla värden, text och attribut ingår i elementen.
Attribut - är det som i mitt exempel är (src), (mailto), (alt) och (title).
Värden - är i mitt exempel (få-hjälp-med-seo.), (Lär dig mer om hur du kan synas bättre på Google genom smart SEO. Jag hjälper dig.), (Lokal SEO ger dig många gånger den bästa synligheten på Google.)


Olika element i HTML har ofta sematiska innebörder och betydelser. Det är därför viktigt att förstå hur du ska använda dem inte bara för olika sökmotorer utan även för dina besökare i form av bland annat tillgänglighet.


Skillnaden mellan HTML och CSS är att din HMTL-kod stukturerar ditt innehåll medan CSS styr hur innehållet ska presenteras.

Innehåll i seo guiden

Komma i kontakt?

Ring mig och prata seo

Slå en signal om du vill veta mer om seo, ta en fika eller kanske anlita mig som extern konsult


Ring mig på: 0739-65 12 00

Skicka ett mail

Vill du att jag kontaktar dig istället?
Skicka ett mail då så svarar jag.


Maila mig på: magnus@seoborås.se