En title-tagg på hemsidan är troligen det elementet som har den största påverkan på rankingen. En SEO-title visas även i sökresultaten som rubrik, syns i bokmärken och den syns också i alla olika webbläsares flikar. Den är viktig för din hemsida så missa inte chansen till bättre placeringar i Google genom att skapa en bra title för sidan.


Hur skriver man en bra SEO-title?

Jag ger er några smarta, enkla men effektiva tips på hur du kan skriva din titel för dina olika sidor på hemsidan. Jag kommer också ge er exempel på bra och dpliga SEO-titlar.


En bra SEO-titel innehåller det viktigaste sökordet för sidan

Ur ett rent Google perspektiv så ska din SEO-title innehålla den aktuella sidan viktigaste sökord eller sökfras. Det skickar nämligen den starkaste signalen till Google och avgör i många fall placeringen i sökresultatet.


Attraktiv och intressant SEO-title

Det är viktigt att man utformar sin SEO-titel så den blir intressant och också bjuder in till att man vill klicka på den.
Det räcker inte alltid med att din titel är relevant utan ibland måste den också vara lockande för den som söker. Man ska ju vilja klicka på länken till din site och inte till någon konkurrerande sida eller hur?
Det finns olika tekniker man kan använda sig av för att lcoka till klick på sin title. Det finns studier som visar att om man använder t ex siffror i sin title så leder det till mer klick. Men det gäller att du ser upp - används det fel kan det uppfattas om oseriöst och då slår det åt fel håll istället.


Relevant med tydliga kopplingar till sidans innehåll

En title ska vara relevant för den aktuella sidans innehåll. Varje gång vi söker så har vi någon form av intention med sökningen. Det kan t ex vara en fråga som vi vill få svar på och kan du matcha din titel mot det så fårdu mer klick och besök. Men det krävs att du verkligen möter den förväntan som du lovar i din SEO-title i sökresultatet. Du kan inte skriva en titel som lovar en lista på intressanta resmål i Thailand om innehållet på sidan handlar om skidåkning i Österrike. Då förlorar du beökarna men också i längden sämre placering då ingen stannar på din sida.


Vad är en seo-titel? Hur skriver man en seo-title?
En title-tagg i koden på hemsidan ser ut som på bilden ovan. Du ser den inom < title > och < / title >


Alltid unika titlar för hemsidan

En title för hemsidan ska alltid vara unik för just den sidan. Undvik utan undantag att kopiera dina titlar till olika sidor - det kommer ge dig negativa effekter.


Rätt längd på din SEO-titel

En title måste också har rätt längd. Den får inte vara för kort och den får inte vara för lång. En rekommenderad längd (baserat på fakta) är 60 tecken.
Vill du kolla om din längd är bra kan du göra det här.


Företagsnamn eller hemsidans namn i title

Ur ett seo-perspektiv är det ansett att man bör ha med hemsidans namn eller företagets namn i sin title. Det ger ditt varumöärke ökad synlighet då man omedvetet lägger märke till den. Det ger också Google ytterligare möjligheter att förstå och koppla ihop din sida med ämnet. Tittar du i title-taggen för denna sidan så har jag valt att inte ta med den där. Jag fokuserade istället på att få med mina två sökord som är viktiga för sidan.


Går hand i hand med sidans meta-description

En tumregel jag anser att man ska ha är att få sin title och sin meta-description att höra ihop. För den här sidan har jag lyckats få in i både title och meta-beskrivningen vad man kan förvänta sig att få läsa på sidan om man klickar in på den. Utan att vara för säljande.


Gör du det så ökar du dina möjligheter markant till att få ökad synlighet och fler klick till din sida.
En meta-description är inte en rankingfaktor i sig men den är oerhört viktig för den som söker och därmed viktig ur ett förlängt UX-perspektiv vilket innebär att det blir viktigt.


Innehåll i seo guiden

Komma i kontakt?

Ring mig och prata seo

Slå en signal om du vill veta mer om seo, ta en fika eller kanske anlita mig som extern konsult


Ring mig på: 0739-65 12 00

Skicka ett mail

Vill du att jag kontaktar dig istället?
Skicka ett mail då så svarar jag.


Maila mig på: magnus@seoborås.se