Fokusera på hemsidans innehåll - det lönar sig

Innehållet på din hemsida är den stora delen av SEO. Det är viktigare än dem tekniska aspekterna och länkar.
Har du ett väldigt bra innehåll i form av välskriven text och intressant text så har du gjort det väldigt bra och har troligen ett försprång mot dina konkurrenter skulle jag tro. Eftersom bra och intressant text leder till att folk vill läsa det och dela med sig av det så tycker Google också att det är bra. Man kommer därför att försöka få dig att ranka högt med ditt innehåll - det gör ju deras produkt bättre för sina kunder, användare. Det ger dem ett bättre sökresultat.


Text och innehåll är viktigt men det är inte allt. Du behöver en bra teknik bakom och du behöver länkar. Men utan bra innehåll så kommer du inte ranka högt. Så är det bara.


Texten ska vara unik. Utan undantag.

Det är oerhört viktigt att din text (ditt innehåll) är unikt. Fall inte för frestelsen att kopiera från någon annan men ta gärna influenser från en annan hemsida men skriv din egen text.
Det är olagligt att kopiera (därav copyright lagar etc.) och Google bekämpar även kopierat innehåll genom att man försöker filtrera bort sådant innehåll som man anser är kopierat. I ett längre perspektiv så leder det till att man straffar sidor som har kopierat innehåll.


Att vara unik kan ha flera innebörder. Det kan, som jag skrev ovan, innebära att texten är unik men också att själva innebörden av ditt innehåll är något nytt, tillför något nytt till läsaren.


Texten ska vara lättläst och enkel att förstå, ta till sig

En text ska vara enkel att ta sig igenom. Med det menar jag att den ska vara fri från svåra termer och ord, ska ha ett bra "flow" som gör att den är enkelt att läsa igenom. Prova läs din text själv en gång - kan du ta dig igenom den utan att fastna eller att du är tvungen att hämta andan så är du en bra bit på väg.


Några tips för din text:
Bra och tydlig huvudrubrik (H1) som är beskrivande och lite lockande att läsa
Försök hålla dig till korta stycken
Ha ett bra radavstånd - testa dig fram
Använd listor och hänvisningar
Använd dig av underrubriker som är beskrivande
Ha en stor storlek på brödtexten. Jag använder 16px till den här sidan. Vad tycker du?
Ha en tydlig struktur på dina rubriker och dina stycken
Skriv inte för korta meningar. Det kan innebära att din text blir "avhuggen" på fel ställen och leder till att det blir en känsla av ostruktur.
Ha hyfsat bra med innehåll. En tumregel är att ha ca 1,500 för en blogg artikel och ca 600 ord för en vanlig sida. Denna sida har ca 850 ord.


Ert content på hemsidan behöver vara enkelt att förstå och ta till sig. Låt mig hjälpa er skriva texter för hemsidan

Är ditt innehåll enkelt att ta till sig och förstå?Länkar är viktiga

Sidor som har riktigt bra och informativt innehåll leder till många länkar till sidan på ett naturligt sätt. Oftast.
Underlätta för dina läsare, besökare att länka till din sida genom att uppmana till det via länkar, knappar och annat som du kan lägga in på sidan.


När det gäller externa länkar så är det viktigt vill jag säga. Av egen erfarenhet så vet jag att om du länkar ut från din sida till andra sidor som är auktoritära inom ämnet så hjälper det både din hemsida men även dina besökare. Google har sedan tidigare påtalat vikten av detta. Trots det så är det många inom SEO-världen som än idag inte gör detta - helt obegripligt.
Google handlar i mångt och mycket om ryktesspridning och du vill väl att din hemsida ska bli förknippad med andra bra sidor, eller hur? Gör då en bra länkstrategi.


Uppdaterad sida med bra undersidor

En hemsida som uppdateras ofta får i längden en hel del fördelar. Eftersom nytt, aktuellt och "fräscht" innehåll är uppskattat av både människor och Google så är det något som jag pratar mig varmt om när det gäller SEO.
Några fördelar som jag har identifierat genom åren är bland annat:
Google kommer genomsöka sin sida oftare och indexera din sida snabbare.
Artiklar och sidor som uppdateras ofta får mer förtroende av läsarna.
Google ger faktiskt högre placering i sökresultaten. Under förutsättning att det är bra innehåll.
Läsare blir återkommande besökare om du uppdaterar sidan ofta.
Med uppdaterat innehåll så kommer du få nya idéer att skriva om. Det leder till nya läsare och mer trafik.


Dina undersidor ska skapas på sådant sätt att dem drar in sin egen trafik till webbplatsen. Skapa intressant artiklar om ämnen som intresserar dina läsare.
Rent tekniskt så ska din webbplats ha en enkel struktur som gör det smidigt att hitta ditt innehåll. Vid en sökning ska man kunna komma till aktuell sida genom sökresultatet.

Innehåll i seo guiden

Komma i kontakt?

Ring mig och prata seo

Slå en signal om du vill veta mer om seo, ta en fika eller kanske anlita mig som extern konsult


Ring mig på: 0739-65 12 00

Skicka ett mail

Vill du att jag kontaktar dig istället?
Skicka ett mail då så svarar jag.


Maila mig på: magnus@seoborås.se