SEO är en förkortning av Search Engine Optimization och i Sverige använder vi valigtvis uttrycket sökmotoroptimering.
Det handlar kort och gott om att synas högt upp i Google på dem sökord och dem sökfraser som är intressanta för hemsidan. Lyckas man bra med det (vilket du kan göra om du följer råden och tipsen i den här guiden) så har du möjlighet att tjäna bra med pengar på den trafik som toppplaceringen på Google innebär.


Traditionellt så brukar man dela upp SEO i två olika delar baserat på vad t ex Google tar hänsyn till vid beödmongen och indexeringen av din hemsida.
1. Google går igenom och analyserar antalet länkar och vilka som länkar till din hemsida. Det här innebär att SEO också då handlar om marknadsföring, PR, viral spridning och t ex content.
2. Google går igenom och analyserar hur relevant man tycker din hemsida är och också hur väl den är uppbyggd ur flera perspektiv. Det innebär ju då att din hemsida behöver vara väl uppbyggd med hänvisning till t ex webbdesign, webbutveckling, copy, användarvänlighet (UX), tillgänglighet och laddningshastighet. Bland annat.


Tänk på användaren när du optimerar din sida

En sak som är jätteviktig när det kommer till SEO idag det är att alltid tänka på dina besökare när du gör din hemsida och gör seo för den. Dina besökare idag är mycket mer kräsna och det ställs helt andra krav idag än det gjorde för några år sedan. Bland annat så måste din hemsida vara snabb, vara mobilvänlig, enkel att läsa och den måste vara tillgänglig för alla.


Idag söker i stort sett alla på Google när man letar efter något. Det handlar om allt från sökningar på resor, billiga kläder, tips och hjälp till olika saker. Driver du en butik på nätet så måste du jobba effektivt med SEO för att synas och vara bättre än dina konkurrenter t ex.
Eftersom SEO är ett arbete som är långsiktigt så ger det också en bra ROI över tid om ni gör en bra implementering av ert seo-arbete.

Innehåll i seo guiden

Komma i kontakt?

Ring mig och prata seo

Slå en signal om du vill veta mer om seo, ta en fika eller kanske anlita mig som extern konsult


Ring mig på: 0739-65 12 00

Skicka ett mail

Vill du att jag kontaktar dig istället?
Skicka ett mail då så svarar jag.


Maila mig på: magnus@seoborås.se